הג'ריש הוא בורגול גרוס איתו אפשר להכין קובות שונות. המתכון שלפניכם הוא ממשפחת הקובות, זו גרסה מופחתת קלוריות וקלילה. במקום לטגן את הקובה אנו אופים אותה והיא מוגשת כמאפה אל השולחן. מה שהופך אותה למאוד מתאימה לאירוח.

החומרים: ל-10-8 מנות

לבסיס:

1/2 1 כוסות ג'ריש מושרה במים כ-10 דקות ומסונן

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 בצל גדול קצוץ דק

5 גבעולי נענע קצוצים דק

כל ביס הפתעה

למלית:

3 כפות שמן

3 בצלים בינוניים קצוצים דק

300 גרם בשר טחון דק או חתוך לפיסות קטנטנות

1/2 כפית בהרת

מלח ופלפל לפי הטעם

5 כפות שמן

אופן ההכנה:

מניחים את הגר'יש והבשר הטחון בקערה. מוסיפים מלח, פלפל, בצל ונענע מערבבים לקבלת עיסה אחידה.

מחממים שמן במחבת מוסיפים את הבשר והבצל ומטגנים יחד עד שהבשר מחליף את גוונו. מוסיפים בהרת מלח ופלפל ומערבבים היטב.

משמנים היטב תבנית מלבנית. מרפדים במחצית מכמות תערובת הג'ריש מניחים מעל את המלית ומשטחים מכסים ביתר תערובת הג'ריש.

חותכים בעזרת סכין ריבועים , ויוצקים את השמן בין החריצים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ30-40 דקות.

מגישים חם.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here