מהיר מהיר וממש טעים…בצקניות על גבול הלביבות מהמטבח הרומני הנקראות "פפנאס" או "פפנאש". מרקמן עדין ורך, והן פשוט נהדרות. לפניכם גרסה מתוקה, אפשר להגישה עם שמנת ומעט ריבה וזו פשוט חגיגה.
החומרים: ל-6-8 מנות
500 גרם גבינה לבנה (5% או 9% שומן)
4 ביצים
קורט סודה לשתייה
200 גרם ( כ-1/2 1 כוסות) קמח מנופה
1 כוס סוכר
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה רחבה את הגבינה הלבנה, החלמונים והסודה לשתייה והקמח.
מקציפים את החלבונים עד שהקצף יציב ומוצק. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה ומבליעים אותו בעיסת הגבינה בתנועות עטיפה עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים כף מהבלילה ומניחים במחבת. משטחים קלות את הלביבות בעזרת גב הכף. שומרים על רווח בין הלביבות. מטגנים עד שהלביבות מזהיבות, מגישים חם או קר.
- טיפסקל
אפשר להגיש לביבות אלו גם בגרסה מלוחה. בגרסה המלוחה מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, עשבי תיבול קצוצים ושמנת חמוצה.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אמור להיות עם חור באמצע, ריבה ושמנת חמוצה :)
הי מייק
לא ממש לא בצקנית שטוחה מעט תפוחה . מגישים לצד ריבה ושמנת חמוצה
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
אורית
ממש לא ניסתי
אבל תמיד אפשר לנסות עם כמות קטנה
אוהבת מאוד את המתכונים שלך המהממים.
תודה רבה :)