יו-יו | עוגיות כעך בסירופ
עוגיות היויו בסירופ סוכר מתוק וריחני

עוגיות "יו-יו" הן חלק משלל עוגיות מסורתיות מהמטבח התוניסאי אותן מכינים לכל אירוע חגיגי, חג, חינה, חתונות, בר מצווה ועוד. העוגיות עשויות מבצק רך ועדין, מעוצבות בצורת כעך ומטוגנות בשמן עמוק, שלפני ההגשה נכנסות לטבילה באמבטיה ריחנית של סירופ סוכר מתובל במי זהר.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

יו-יו | עוגיות כעך בסירופ

החומרים לכ-30 עוגיות קטנות או 40 בינוניות

2 ביצים (גודל L)

2/3 כוס (120 גרם ) מיץ תפוזים טרי

1/2 כוס (100 גרם) שמן קנולה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3-2 טיפות תמצית וניל משובחת

1/2 3 כוסות +1 כף (450 גרם) קמח, מנופה

1/2 1 שקיות (15 גרם) אבקת אפייה

שמן לטיגון

לסירופ:

1/2 1 כוסות סוכר

1 כוס מים

מיץ מלימון 1 או תפוז

2-1 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)

לעיטור:

פתיתי קוקוס, פיסטוקים גרוסים, מזרה סוכריות צבעוניות




 

יו-יו | עוגיות כעך בסירופ
עוגיות היויו בסירופ סוכר מתוק וריחני

מכניסים לקערת מערבל חשמלי את הביצים, מיץ התפוזים, השמן והסוכר ומערבלים בעזרת וו גיטרה 3-2 דקות.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את הווניל, הקמח, ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

במידה והבצק דביק מדי מוסיפים עוד 2-1 כפות קמח לפי הצורך. אין לערבב יתר על המידה. מאחסנים את הבצק במקרר במשך חצי שעה.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים בעזרת כוס קטנה או בינונית עיגולי בצק וקורצים מכל עיגול בצק עוד עיגול קטן ממרכזו ליצירת הכעך.

אפשר לקחת מעט מהבצק לגלגל לרצועות דקיקות ולסגור אותן לכעך בגודל הרצוי לכם.

מחממים שמן לחום גבוה ומנמיכים לחום בינוני. מוסיפים מספר כעכים לשמן ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהבהב. מוציאים להצטנן על מגבות נייר סופג

מניחים את כל חומרי הסירופ מלבד המי זהר בקלחת בינונית ומבשלים כ-15-10 דקות לקבלת סירופ עדין.

מוסיפים את המי זהר ומבשלים עוד דקה. מוסיפים את הכעכים המוכנים ומבשלים אותם מספר דקות בסירופ הריחני ומוציאים.

אפשר להגיש את הכעכים ללא תוספת וניתן לגלגל אותם בפתיתי קוקוס, בפיסטוקים גרוסים ואפילו בסוכריות צבעוניות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

8 תגובות

    • הי אורלי,
      את בהחלט יכולה להכין ערב קודם.
      רק רת הטבילה בסירופ סוכר עשי בבוקר יום ההגשה כך העוגיות נפלאות
      חג שמח

    • הי אתי
      שמעתי על הגרסה עם החלמונים באמת צריכה לנסות אותה. זו כאן הגרסה המוכרת מאימי :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here