פאי נפלא שאפשר להכין גם מאגסים ולהעשירו במעט אגוזים או בשבבי שקדים. הכנתו מתחילה עם הפרי ובלילת הקארמל עליו מניחים בצק ובעת ההגשה הופכים על צלחת הגשה נאה.

 

החומרים: למחבת בקוטר 28 ס"מ

לבצק:

¼1 כוסות קמח, מנופה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כוס מי קרח

למלית:

6 תפוחי עץ גרני סמית

3/4 כוס סוכר

3 כפות מים קרים

60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

 

אופן ההכנה:

לבצק -מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח, מלח וסוכר במשך כמה שניות. מוסיפים חמאה ומעבדים 10 שניות לתערובת פירורית.מוסיפים בהדרגה מים ומעבדים כ-30 שניות רק עד קבלת בצק אחיד (ככל שמעבדים פחות יתקבל בצק פריך יותר).

יוצרים מהבצק כדור, משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעה לפחות.

למלית- מקלפים תפוחים וחותכים לרבעים. שומרים חצי תפוח למרכז הטארט. מביאים לרתיחה במחבת סוכר ומים על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עד שהסוכר משחים. לא מערבבים, רק מטלטלים קלות את המחבת מדי פעם. מסירים מהאש ומערבבים פנימה חמאה.

מניחים חצי תפוח במרכז המחבת ומסדרים סביבו בחפיפה רבעים, כשהחלק העגול כלפי מטה. מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול על משטח מקומח, בקוטר מעט גדול מהמחבת. מסדרים את הבצק מעל התפוחים ודוחפים את השוליים פנימה.

מכניסים את המחבת (אפשר לעטוף את הידית בנייר כסף) לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים 20-15 דקות עד השחמה. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת כ-15 דקות.

מצמידים למחבת צלחת הגשה והופכים את הטארט. מגישים מיד.

 

  • טיפסקל

אפשר לעבד את הבצק בידיים: מפוררים את החמאה לתוך הקמח, לקבלת פירורים גסים, ומוסיפים בהדרגה מים תוך כדי לישה.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here