כאשר אני מקבלת שק מלא זיתים שחורים, הם מיד נכנסים לכבישה ארוכה ללא נוזלים. שיטת הכבישה כאן היא במלח ומיץ לימון בלבד. בדרך זו הזיתים מצטמקים וסופגים את ארומת התיבול. אחרי כבישה במשך כשבועים. טעמם של הזיתים נפלא והם נשמרים לתקופה ארוכה.

החומרים: לצנצנת 1 ק"ג

1 ק"ג זיתים שחורים

3/4 כוס מלח בישול

1 לימון

1 כף גרגרי כוסברה שלמים

1/2 כוס שמן

 

אופן ההכנה: 

משרים את הזיתים במים שלושה ארבעה ימים ומחליפים את המים מידי יום. מסננים ומעבירים לקערה רחבה.

מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מכסים במשקולת למספר ימים. מסלקים את הנוזלים מידי יומיים.

מעבירים את הזיתים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית, מוסיפים את מיץ הלימון, גרגרי הכוסברה והשמן וסוגרים היטב שומרים כשבועיים מידי פעם רצוי לנער את הצנצנת.

 

  • טיפסקל

אפשר לתבל בכל תבלין רצוי עם העברת הזיתים לצנצנת והוספת השמן.

ממלאים בצנצנות ושומרים במקום קריר ומוצל

סגנון וצילומים: פסקל פפרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here