מנה מעניינת מהמטהח הצפון אפריקני. זו תוספת חגיגית מהירת הכנה המוגשת בלבוש ובעיטור של שקדים וצימוקים המקנה לאטריות טעם נפלא. מוכרת במטבח המרוקני בשם לינטריה.
החומרים: ל-8-6 מנות
1/2 2 כוסות מים
1/2 כוס יין לבן יבש
50 גרם מרגרינה/ שמן
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כף פלפל לבן
2 עלי דפנה
200 גרם אטריות ביצים (מס' 12)
3 כפות שמן
100 גרם שקדים, חלוטים וקולפים
100 גרם צימוקים
אופן ההכנה:
יוצקים לסיר את המים, מוסיפים את היין והמרגרינה ומבשלים על אש בינונית. מוסיפים את אבקת המרק, הפלפל הלבן ועלי הדפנה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את אטריות הביצים ומבשלים כעשר דקות עד לריכוך האטריות. מסננים.
מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את השקדים והצימוקים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב.
עורכים את האטריות בכלי הגשה, מפזרים מעל את הצימוקים והשקדים ומגישים חם.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק