אין הרבה ילדים שיסרבו ל ארוחת צהריים שכוללת כדורי בשר אווריריים ברוטב גרגירי חומוס וירקות. ואפשר גם לשכפל אותה לימים נוספים במהלך השבוע

זה הזמן לעשות סוף לחגיגות הג'אנק פוד בואו נכין את המטבח או יותר נכון בואו נערך כך שנוכל להגיש לילדנו ארוחות טובות מזינות כאלו שאנו יכולים להכין יום קודם ושהוא יחכה להם באהבה גדולה כשיחזרו מבית הספר.

אחת מהמנות האהובות על הילדים היא כדורי בשר אווריריים מבושלים ברוטב עם גרגירי חומוס פיקנטי וירקות המוגשות על מצע אורז לבן. זו מנה שניתן לבשל ממנה כמות גדולה ולהקפיא בשביל ארוחות צהריים נוספות במשך השבוע.

 

 טיפסקל

לא רק עם אורז: אפשר להגיש על כל תוספת שתבחרו: פירה, קוסקוס, פסטה ועוד. כמו כן ניתן להוסיף לתבשיל ירקות נוספים כמו גזר , אפונה, ותפוחי אדמה. אפשר להשתמש בגרגרי חומוס משומרים או קפואים.

 

כדורי בשר, גרגרי חומוס וגמבה

החומרים ל-8-6 מנות

500 גרם בשר בקר טחון (אפשר לשלב בין בשר אדום ובשר עוף)

1 תפוח אדמה קלוף ומגורר

2 בצלים, מגוררים גס וסחוטים מנוזלים

15 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

8 גבעולי כוסברה, קצוצים

4 גבעולי אורגנו או בזיליקום קצוצים

2 ביצים

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת חריפה

1 כף סילאן

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית מלח

1/4 כפית קינמון

1 כפית שמן זית

1/2 כוס קמח מצה

 

 

לתבשיל:

4 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול, קצוץ

2 קישואים קטנים , חתוכים לקוביות קטנות

2-1 גבעולי סלרי עלים נקיים וחתוכים לקוביות

1 פלפל גמבה בינוני נקי וחתוך לקוביות

1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות

6-5 כפות רסק עגבניות

5 שיני שום, כתושות

1 מקל קינמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1 כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל, לפי הטעם

4 כוסות מים

1 כוס גרגרי חומוס, מושרים במים לילה ומסוננים ( או הקפואים הנמכרים במרכולים)

אופן ההכנה:   

הכנת כדורי הבשר- שמים את כל חומרי כדורי הבשר בקערה רחבה, ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.

נוטלים מעט מעיסת הבשר, ויוצרים כדורים בקוטר 4 -5  ס"מ. מניחים במגש רחב.

הכנת  הרוטב- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים את כל הירקות לפי הסדר ומטגנים מספר דקות ומוסיפים את  עגבנייה, רסק עגבניות, שום, מקל קינמון, תבלינים ומים ומערבבים.

מביאים לרתיחה ומוסיפים את כדורי הבשר וגרגרי החומוס ומבשלים מכוסה כ-40 דקות  דקות. מערבבים, ומנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 30 דקות עד שכדורי הבשר והירקות רכים והנוזלים מסמיכים מעט.

טועמים ומתקנים תיבול. מגישים על גרגרי אורז לבן.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here