תבשיל עשיר בירקות, דגנים כדורי עוף וקטניות ההופכים את המנה לתבשיל קדרה מעניין

המטבח הביתי שלי, כמו שאתם מבינים, כל הזמן בפעולה. פעם הדגש על מטעמים מתוקים  ופעם  על תבשילים מיוחדים ופיתוח מתכונים, בין לבין אני שוקדת על הכנת מאכלים ותבשלים למשפחתי, כך שתמיד יש גיוון ועניין במנות המוגשות לבני ביתי.

בין רפרטואר המנות ישנן מספר מנות שבני משפחתי ובעיקר ילדי לא מוכנים לוותר עליהן, גם אם המקרר עמוס בתבשילים מיוחדים ומורכבים שהכנתי במסגרת תחקירים, בדיקה וניסיונות במטבח.

למשל: כדורי בשר פיקנטיים השוחים ברוטב עגבניות סמיך, כשאני מכינה אותם – אין מאושרים מהם. הפעם, לאור מחאותיו של בני הצעיר על כך שאיני מרבה להכין כדורי בשר,  ובוחרת להגיש רק מנות " של ניסיונות וכאלו מפונפנות " (סוף ציטוט)

לכן בחרתי להתמקד היום בכדורי בשר עוף עגולים שאולי אינם מפונפנים אך הם חובקים בתוכם טעם נפלא, והם שייכים למה שאנו קוראים אוכל מנחם אוכל של בית.

כשמכינים כדורי בשר מכל סוג, ניתן להעשיר ו"לשדרג" את עיסת הבשר הבסיסית בשלל תוספות כמו: עשבי תיבול, אגוזים, לחם  או פירורי לחם , לתבל בתבלינים בסיסיים או אקזוטים ועוד…

אחרי שמניחים בקערה את החומרים, לשים היטב ומכדררים את כדורי הבשר, מתפנים להכין את הרוטב ,וההפתעה כאן כפולה כי לאותם כדורי בשר אפשר להכין רוטב שונה, אחר ומגוון אשר תמיד יתקבל בשמחה ובעניין גדול על ידי ה "לקוחות  שלנו" קרי בני המשפחה.

אפשר להכין את כדורי הבשר בגרסה הכי פופולרית ובסיסית, ברוטב עגבניות עשיר ופיקנטי או לגוון ולשדרג אותם על ידי בישול בתבשיל עשיר בירקות, דגנים  וקטניות ההופכים את המנה לתבשיל קדרה מעניין, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה.

 

כדורי עוף מתובלים

החומרים: ל-6-8 מנות

לכדורי העוף

1/2 ק"ג בשר חזה עוף טחון

1/2 כוס שקדים קצוצים דק

5 גבעולי כוסברה קצוצים דק

5 עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1 בצל גדול קצוץ

1 ביצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פלפלת חריפה

1/4 כפית כורכום

2 שיני שום כתושות

לרוטב

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום כתושות

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלל לפי הטעם

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפלת חריפה

1 כפית כמון

3 כוסות  מים

2 כוסות גרגרי חומוס מושרים במים יום קודם להכנה

250 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

3 עלי סלק ירוק (מנגולד) חתוכים לרצועות בינוניות

הכי טעים שיש

 אופן ההכנה:

מניחים את כל חומרי המלית בקערה ולשים לעיסה אחידה. צרים כדורי בגודל של 3-4 ס"מ ומניחים על מגש.

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לגוון זהבהב. מוסיפים את השום הכתוש ורסק העגבניות ומערבבים.

יוצקים חצי כוס מים ומוסיפים את התבלינים מערבבים ויוצקים את כל הנוזלים מכסים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את כדורי העוף וגרגרי החומוס המסוננים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות . מוסיפים את קוביות הדלעת ורצועות הסלק. ממשיכים לבשל עוד 30-40 דקות טועמים ומתקנים תיבול.

 

טיפסקל להפחתת כמות השומן

שלבו מספר סוגי בשרים לקבלת תערובת בשר עם פחות שומן אבל עם טעם עשיר ונהדר.

טיפסקל לכדורי בשר מוצלחים

חשוב לשמור על יחס נכון של בשר לעומת תבלינים, עשבי תיבול, לחם ופירורי לחם.

הקפדה זו מעניקה לכדורי הבשר  מרקם, עסיסיות וניחוח משגע למנה שתתקבל בסוף הבישול.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here