קאפקייקס שוקולד ווניל,  עשירים ונמסים בפה, הם קלים להכנה וניתנים  לגיוון על ידי תוספת ושלל ציפויים. מה שהופך אותן לעוגות אישיות יפות שעושות לנו שמח בפה וגם בעיניים.

הפעם בחרתי להכין את הקאפקייקס בטעם וניל, וניקדתי אותן בנטיפי שוקולד (שוקולד צ'יפס). את הקרם הכנתי על בסיס השוקולד. החלטתי לעטר את הקאפקייקס בתותים,  מכיוון שבתקופה זו הם נמצאים בשפע בשווקים, וזה הקנה לעוגה האישית מראה עשיר ומושך. אתם יכולים כמובן לדלג על הקרם ולהסתפק רק בציפוי שוקולד או בבזיקה עדינה של אבקת סוכר.

כמו כן השתמשתי בעטרות נייר פשוטות אותן הנחתי בתוך תבנית שקעים. אך לשמחתי  כיום קיימים בשווקים שלל תבניות מיוחדות לקאפקייקס מעוצבות ומעוטרות אשר משלימים בצורה חיננית גם את ההגשה בתבנית האישית,המצוירת והצבעונית.

 

קאפקייקס וניל שוקולד

החומרים: ל-16-20  עוגיות אישיות קטנות,  בעטרות גדולות 16-12 יחידות

לבצק:

200 גרם חמאה, רכה

1/2 1 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3 ביצים

3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה

1 גביע יוגורט

3-2 כפות חלב  לפי הצורך

4 כפות נטיפי שוקולד (שוקולד צ'יפס)

עטרות נייר לקאפקייקס

קרם:

1 מיכל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר שבור גס

125 מ"ל ( חצי מכל) שמנת מתוקה

לעיטור:

20-16 תותים אדומים קטנים, יפים ונקיים

 

 

אופן ההכנה:

מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל מערבלים שתיים שלוש דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט. במידה והמרקם של הבצק סמיך מידי אפשר להוסיף את החלב. מוסיפים את נטיפי השוקולד ומבלעים בעיסת הבצק.

מסדרים את עטרות הנייר בתבנית שקעים. יוצקים את בלילת הבצק אל עטרות הנייר. ממלאים עד לכ -3/4 מגובה עטרות הנייר (לאפשר תפיחה הבצק).

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-40-45 דקות ומניחים להצטנן על רשת ברזל.

הכנת קרם גנאש– יוצקים את השמנת לקלחת קטנה ומביאים לסף רתיחה. מוזגים את השמנת על השוקלד השבור מערבבים היטב. עד לקבלת בלילה אחידה ומבריקה. מצננים במקרר  לפחות שעה וחצי עד שעתיים ומקציפים את הקרם במערבל חשמלי לקבלת קרם אחיד.

מצננים את הגנאש בכלי שטוח במקרר במשך כשעתיים. מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים יחד עד שמתקבל גנאש מוקצף ואוורירי (יש להיזהר מהקצפת יתר שתגרום לשמנת להתפרק).

מעבירים את הקרם  לשק זילוף עם צנתר בדוגמה המבוקשת . מזלפים תלוליות קרם על גבי הקאפקייקס. מניחים תות שלם או פרוס במרכז הקאפקייס . שומרים במקרר עד להגשה.

טיפסקל

כשאני קונה תבניות קאפקייקס ועטרות נייר, אני מקפידה לקנות שלושה סוגים לפחות. אני בוחרת תבניות מעוטרות בשלל צבעים, גדלים וצורות, וכך אני שומרת על עניין וגיוון בדרך ההגשה, גם אם המאפה אינו מורכב מדי.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here