עוגת שוקולד מפתיעה

מי שעוקב אחרי הספיק כבר להבין שאני לא חוששת לנסות טכניקות חדשות, אופנות קולינריות ומוצרים מיוחדים. לפעמים, גם כשקורות טעויות, אני מגלה שהן יוצאות ממש מוצלחות.

כך קרה לי ביום שישי האחרון, כשבני הודיע לי שחברו מגיע לבקר. הוא סיפר שהחבר החל בדיאטה חדשה, שבה הוא נמנע לחלוטין מאכילת סוכר וגלוטן, ושאל אם אני יכולה להכין משהו עבורו.

החלטתי להכין עוגת שוקולד בחושה ללא גלוטן, אך היות שהייתי דחוקה בזמן יצא שבמקום להשתמש בקמח תמי – קמח נטול גלוטן

המחליף את הקמח הרגיל אחד לאחד – לא שמתי לב והשתמשתי בקמח "תגמיש" נטול גלוטן, שמתאים למאפה שמרים.

אבל אחרי שהעוגה הייתה מוכנה, הבנתי שהטעות הזאת עשתה את כל ההבדל. מדובר בפצצת שוקולד אחת גדולה, שביס אחד ממנה הוא הנאה צרופה.

רק כדאי לזכור לחתוך אותה לריבועים בגודל בינוני, אחרת היא תתחסל במהירות שיא.

מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים
מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים

השיפורים והשינויים שהשפעו על המרקם והטעם ובקיצור שלל טיפסקל 

שילבתי במתכון הזה בין תחליף סוכר לדבש, אבל אתם יכולים להשתמש בסירופ אגבה ובכמות נוזלים גדולה.

אל תחששו מכמות נוזלים גדולה, הבצק דורש זאת.

אם מרקם הבצק שלכם יצא קצת דחוס, רצוי להוסיף 2־ 3 כפות עד ¼ כוס מים או חלב.

העוגה תופחת מאוד, וכשהיא מתחילה להתקרר היא יורדת לגובה שולי התבנית.

את ציפוי הגנאש – שכמותו במתכון הזה גדולה – כדאי לצקת כשהוא פושר על פני

העוגה הפושרת. אפשר לחלץ את העוגה מה תבנית ולצקת את הציפוי על כולה, במרקם אחיד וחלק.

העוגה יורדת לגובה שולי בתבנית
העוגה יורדת לגובה שולי בתבנית

מצאתי שאם משאירים את העוגה בתבנית ורק משחררים קלות את הדפנות הציפוי נשאר בשכבה אחת גבוה ואחידה.

בדרך זו שומרים על עסיסיות מיוחדת לעוגת השוקולד נטולת הגלוטן.  כשפורסים את העוגה כשהיא פשורת היא פשוט ביס אחד שלם של הנאה גדולה.

כשהיא מתקררת העוגה הופכת לפצצת שוקולד אחת גדולה ואז חתשוב לחתוך אותה לריבועים בינוניים  אחרת מחסלים אותה במהירות.

יוצקים ציפוי שוקולד פושר על העוגה הפושרת
יוצקים ציפוי שוקולד פושר על העוגה הפושרת

החומרים: לתבנית מלבנית 27+35 ס"מ משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

200 גר חמאה רכה

1 כוס תחליף סוכר (כמו סוכר ועוד…)

1/2 כוס דבש

1 כפית תמצית וניל משובחת

4 ביצים L

2 כוסות קמח  נטול גלוטן תגמיש

1 כוס אבקת קקאו

1 שקית אבקת אפיה

1 כף ליקר או ברנדי

1 מיכל  שמנת לבישול (250 מל') או יוגורט

1 כוס חלב  ועוד 1/4 בהתאם למרקם הבצק

ציפוי גאנש:

1 מיכל שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר ללא סוכר

 

המון...המון...שוקולד...
המון…המון…שוקולד…

אופן ההכנה:

מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את תחליף הסוכר, הדבש  ותמצית הווניל מערבלים שתיים שלוש דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הליקר השמנת או היוגורט  והחלב  עד לקבלת עיסה ומעבירים אל תבנית  מרופדת בנייר אפייה (לא חייבים ) ומשטחים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170- 180 מעלות צ' כ-45-50 דקות  או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי וייבש. מניחים להצטנן קלות על רשת ברזל.

להכנת הציפו- ממיסים בסיר על להבנה נמוכה את השמנת והשוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוזגים  על העוגה הפושרת.

הכי טעים כשהעוגה פושרת
הכי טעים כשהעוגה פושרת

 

זה מה שנשאר אחרי זמן קצר ...
זה מה שנשאר אחרי זמן קצר …

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here