אני מקפידה להסביר לכל מי שמעוניין לשמוע, שבמטבח שלנו אנו לא חייבים להפליא בבישול עילי ובהכנת מתכונים מסובכים הדורשים שעות הכנה וזמן ממושך במטבח. מה שכן, אנחנו שומרים בארגז הכלים שלנו מבחר מתכונים אשר יאפשרו לנו לשהות במטבח מספיק זמן על מנת להכין מאכלים ומאפים מתוקים, שימשכו את כל בני הבית למרכז העניינים.

כאלו הן העוגיות שבחרתי היום הן פשוטות להכנה, אהובות על הילדים, וניתן להכין אותן בשלל גוונים, תוספות וטעמים. פשוט תהיו יצירתיים.

 

 

זה כל כך פשוט: אחרי בחישה של מספר מצרכים ולישה קצרה, מגלגלים מעט מהבצק בכף היד או נוטלים ממנו בשתי כפיות או בכף גלידה ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. תלוליות, תלוליות של אהבה וטעמים מפנקים. שולחים לאפייה קצרה בתנור ובחלוף כרבע שעה המטבח והבית כולו אפופים בחמימות עדינה ובריח נפלא. ואחר כך הטעם – עוגיות פריכות המנוקדות בכמות נדיבה של נטיפי שוקולד.

אני נוהגת לכנותן עוגיות "זיקית". בזכות הבצק הגמיש שלהן אפשר לשנות אותן בן רגע: מספיק להוסיף מרכיב אחד או להחליף מרכיב והן כבר משנות את גוונן, מרקמן, צורתן וטעמן. אפשר, למשל, לשלב נטיפי שוקולד לבן, אגוזים קצוצים, פירות מיובשים קצוצים, סוכריות שוקולד או עדשים צבעוניות. אפשר להחליף חצי מכמות הקמח באבקת קקאו, שומשום וקוקוס. אפשר להפוך אותן לבריאות יותר עם קמח מלא וקמח כוסמין, ולהחליף את החמאה בשמן. וגם אפשר להפוך אותן לעוגיות טבעוניות.

חשוב להקפיד על הרווחים בתבנית האפייה. העוגיות מתפשטות ומשתטחות בתבנית, והן צריכות מקום אחרת הן מתחברות אחת לשנייה. זמן האפייה ישפיע על מרקם העוגיות: למרקם רך ונימוח אפו אותן במשך 12-14 דקות, תלוי בעוצמת החום בתנור שלכם. לקבלת עוגיות במרקם פריך וקריספי יש לאפות את העוגיות עוד חמש דקות נוספות.

 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס ועדשים

החומרים: (ל-30-25 עוגיות בקוטר 8 ס"מ, או 50 עוגיות בקוטר 5 ס"מ)

125 גרם חמאה (מחמאה לגרסת פרווה), מרוככת

1/4 כוס סוכר לבן או גולדן

1/2 כוס סוכר חום

1 ביצה

1 כף תמצית וניל

1/4 1 כוסות קמח, מנופה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1/2 כוס נטיפי שוקולד צ'יפס חום או לבן 3/4 כוס סוכריות עדשים צבעוניות קטנות

לעיטור:

כ- 3/4 כוס עדשים צבעוניות

 

 

אופן ההכנה:

מניחים במערבל חשמלי את החמאה ומערבלים עם וו גיטרה, תוך כדי הוספת הסוכר. מוסיפים את תמצית הווניל והביצה, ומערבלים לתערובת קרמית.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, אינסטנט פודינג וניל, סודה לשתייה ומלח. מערבלים לבצק עם מרקם חלק.

מוסיפים את נטיפי השוקולד צ'יפס וסוכריות העדשים הצבעוניות, מערבבים ידנית עד שהם נטמעים היטב בבצק. מכניסים למקרר ומצננים במשך שעתיים.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. נוטלים מעט מהבצק ומעצבים לכדור. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מסדרים את כדורי הבצק על התבנית ברווחים גדולים (העוגיות מתפשטות בזמן האפייה). משטחים קלות את העוגיות, ומעטרים בסוכריות עדשים צבעוניות, יש ללחוץ אותן קלות אל העוגייה. מכניסים למקרר לרבע שעה.

מחממים את התנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-13-12 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים את העוגיות. שימו לב: הן עדיין רכות, כשהן מתקררות הן מתייצבות והופכות פריכות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here