סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים

מתכונים

 

עוגת גבינה בניחוח לימוני

עוגת גבינה קלילה ומהירה שאינה דורשת הקצפות וג'לטין ומקבלת את טעמו וניחוחו של  הלימון.   טעמה של העוגה מתחלף בהתאם לסוגי העוגיות או הביסקוויטים שבהם משתמשים.      

קיש רויאל במלית בצל, כרישה וגבינת ברי

במרכולים מפנים מדפים למארזים מעניינים של מעדנים, גבינות וגבינות חדשות. עכשיו לקראת חג השבועות ובכלל.   טעמם נהדר כמו שהוא, אולם ברגע שהם משולבים בבישול ואפייה הם מקבלים חיים משלהם ומניבים ט

תפוחי אדמה מעוכים

פרי האדמה    אין כמו הטעם של תפוח אדמה שנשלף חם מהמדורה, אבל מה עושים כשרוצים להימנע מהאש והעשן? יש לי פתרון טעים      הם זמינים כל השנה, זולים, משביעים ומהווים מרכיב עיקרי בתזונ

לחמניות מחוברות/חבוקות

פוגשים אותן במספר מטבחים להן גרסאות שונות  ושמות שונים.  במטבח העיראקי –צו'רג, במטבח התורכי, הבלקני,רומני – קוזינק   במטבח ההונגרי - ארא'ן גלושקה,במטבח הגיאורגי - מזונטי  ובמטבח המצרי – שור

שיפודי ירקות צלויים

אוהבים על האש? מה דעתכם על ירקות צלויים גם טעימים, גם בריאים ובעיקר שומרים על הגיזרה .   [shopeat_ingredients]   2  בטטות חתוכות לקוביות גסות מבושלת לחצי ריכוך   2 קישוא

דג בעשבי תיבול מיובשים

כמו דג במים   מאחורי המתכון הזה עומד רעיון פשוט: איך במינימום זמן במטבח תקבלו מקסימום תוצאה על השולחן –   ארוחה טעימה ואיכותית המתאימה גם לאלה ששומרים על הגזרה.   הדגי

פירות וירקות ממרציפן

אפשר להכין מרציפן שקדים נפלא או בדרך הקלה לקנותו מוכן צבוע או גולמי ולצבוע. כאשר מכינים את בצק המרציפן, מחלקים אותו וצובעים בשלל צבעים ואז ממש כמו בפלסטלינה יושבים כל הנשים עם הילדים ומעצבים פירות ממר

טרין ירקות שורש ומוצרלה

מתכון נפלא לארוחה חלבית מפנקת באחד מימי החג. תמצאו שילוב טעמים  ומרקמים מפתיעים בקיש זה.   אפשר להכין את הקיש בשתי צורות: מכינים את הקיש פתוח, ללא סגירה של בצק. אולם אפשר בהחלט לסגור את הקיש

עוגת מוס ללא אפייה

עוגה נפלאה ועשירה מאוד. אני נוהגת להכינה רק לאירוע חגיגי במיוחד, למשל כשהשבת מתמזגת עם החג  או לכבוד יום הולדת.   היא  קלה  להכנה,עשירה בקלוריות (אבל מזה) מפנקת ומנחמת מאין כמותה. אפשר לה

מרק קובה

מנת מרק מדהימה ובה כדורי קובה עגולים ונאים  שיכולים להחליף ואו ולגוון את  כדורי הקניידלך המסורתיים. המרק מתקבל חמצמץ וקליל.   למרק: [shopeat_ingredients] 2 כפות שמן 1 כרישה פרוס לפרוסות בע

עוגיות שוקולד ואגוזי לוז

קבלו משהו מתוק ונימוח ליד הקפה. אלו עוגיות עשירות בשוקולד מרירי ואבקת שקדים המהווים שילוב עשיר, טעים ומיוחד לכבוד החג.   680 גרם שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו לפחות) 100 גרם חמאה 8 ביצים 360

לחמניות לפסח

שלל גרסאות קיימות להכנת לחמניות לפסח זו אחת מהן. להצלחתן רצוי להמעיט בפתיחת התנור בזמן האפייה. 2 כוסות מים [shopeat_ingredients] 1 כפית מלח 1/4 כוס שמן 50 גר' מרגרינה (או חמאה) 2 כוסות קמח מצה

קרם ברולה קוקוס ותותים

את המנה מכינים מחלמונים. מהחלבונים שנותרו אפשר להכין  מרנג, עוגיות קוקוס, עוגיות מקרון  ואשפר להקפיא את  החלבונים למשך שלושה חודשים לכל היותר.   בחרתי להציג לכם שתי דרכי הגשה לאותה המנה: הא

סלט סבתא רחל / בייד ובאטטה

לפנכם אחד הסלטים הבולטים במטבח האלגירי. הסלט מוגש כמעט בכל ארוחה ולכל אירוע חגיגי, סוד קסמו הוא בעיקר בפשטות מרכיביו והכנתו. [shopeat_ingredients] 3 פקוס או מלפפון פרוס לפרוסות עבות 3 תפוח אדמה מבו

בסיסה לראש חודש ניסן

בראש חודש ניסן עורכים יוצאי העדה הטריפולטאים והתוניסאים את טקס הבסיסה -בשישה.   היום בערב יערך טקס הבסיסה החל בראש חודש ניסן. בטקס זה נהוגים בעדה הטריפוליטנית והתוניסאית להכין את ה"בּשישה"

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ