זו אחת ההפתעות הטעימות שלי לחג השנה. את עוגיות השומר ריפה, שאותן אוכלים בימי החול בכל בית מרוקאי הכנתי הפעם עם קמח תמי נטול הגלוטן והוספתי זרעי שומשום ושומר.

מי שמכיר את העוגיות המסורתיות יופתע בדיוק כמוני . עכשיו רק נשאר להכין קנקן ( ברד) מלא תה עם נענע או שיבה.

החומרים: לכ-50 עוגיות קטנות, או ל-6 עוגיות בקוטר 20 ס"מ

¼1 כוסות סוכר

½1 – 3/4 1 כוסות מים (או מיץ תפוזים)

¼1 כוסות שמן

1/2 כוס זרעי שומשום

½1 כפות זרעי שומר שלמים

2 שקיות סוכר וניל

2 שקיות אבקת אפייה

1 ק"ג קמח תמי רב תכליתי , מנופה (כשר לפסח)

4 ביצים + 2 חלמונים

מציות ריפה ללא גלוטן

אופן ההכנה:

מכניסים לסיר את המים או המיץ, מוסיפים את הסוכר וממיסים בחום בינוני. מוסיפים את השמן, זרעי השומשום והשומר ומערבבים היטב.

מערבלים קלות במערבל את סוכר הווניל, אבקת האפייה והקמח . צרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצים והחלמונים.

מערבלים תוך הוספה הדרגתית של תערובת הסוכר המומס, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח, ואם הוא נוקשה מדי, מוסיפים מעט מים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. חותכים לרצועות בגודל 10+6 ס"מ בחותכן משונן. דוקרים במזלג או בגלגלת את פני העוגייה.

מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית תנור משומנת ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ'). מצננים ושומרים בכלי סגור הרמטית.

 

  • טיפַּסקל

כדאי להתחיל עם חצי מכמות הנוזלים ולהוסיף אותם לבצק בהדרגה.

יש להצטייד בגלגלת משוננת המאפשרת סימון חלוקה מתאימה של משטח בצק העוגיות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין  

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here