מג'דרה|אורז ועדשים

מג'דרה תוספת נהדרת מהמטבח העיראקי, הכורדי, והחלבי. מג'דרה עשירה בחלבונים ויכולה להוות חלבון לצמחונים. בארצות המזרח מרבים להשתמש בקטניות ודגנים, והאורז עולה על השולחן כמעט בכל ארוחה.

המג'דרה היא מנה קלה ומהירת הכנה. עשויה מחומרים פשוטים, בצלים, עדשים ירוקות חומות ואורז. חשוב לטגן היטב את הבצל ולהוסיפו בנדיבות למנה היות והוא המשפיע העיקרי על הטעם ואיכות המג'דרה שלכם. המג'דרה יכולה בקלות להפוך לארוחה שלמה בתוספת רצועות חזה עוף.

אז איך מכינים אורז? זו אחת השאלות הפופולריות ביותר.  הגרגרים הקטנים הללו והפשוטים לכאורה להכנה, מתלווים כמעט לכל ארוחה, והם האוכל הבסיסי והנפוץ בעולם – אבל קשה לאתר את הדרך הנכונה והמוצלחת ביותר להכין אותם. מה שבטוח הוא שכל אחד משוכנע שהשיטה שלו היא הכי טובה.

אף שאני מכירה מספר שיטות להכנה  אני די מתקשה להחליט מהי השיטה הטובה ביותר  להכין צלחת אורז ראויה .

יש כאלה ששוטפים את הגרגרים במשך זמן רב, כדי לסלק את שכבת העמילן שמצפה אותם. יש כאלה שכלל לא שוטפים את הגרגרים, ויש כאלה שמשרים אותם במים לילה קודם.

אחרים כמו כאן בהכנת המג'דרה  מטגנים את גרגרי האורז ומצפים אותם בשמן לפני הבישול, כדי שלא ייצמדו זה לזה.

 

מג'דרה/אורז ועדשים

החומרים: ל- 6 מנות

1/2 1 כוסות עדשים ירוקות

4 כוסות מים

1 כפית מלח

2 כוסות אורז פרסי / יסמין

1/4 כוס שמן קנולה

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות או קצוץ

5 שיני שום, כתושות

1/4 כפית כורכום

1 כפית כמון

1/4 כפית פלפל שחור

מג'דרה|אורז ועדשים





אופן ההכנה:

משרים את העדשים במים כשעה, ומסננים. יוצקים לסיר נפרד 3 כוסות מים, מוסיפים את העדשים וחצי כפית מלח מביאים לרתיחה.

מוסיפים את האורז, מערבבים ומוסיפים את יתר המים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום. מתבלים בכורכום, הכמון, הפלפל  והמלח שנותר בוחשים ומטגנים כמה דקות.

מוסיפים את תערובת הבצל על האורז, מערבבים היטב ומבשלים 10 -15 דקות נוספות עד שהנוזלים נספגים והאורז מתרכך. מגישים חם.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here