להכנת עוגיות אלו השתמשתי בקמח תמי נטול גלוטן, בנוסף הכנתי אותן בתבניות מאפינס קטנות ובמכשיר קייקפופס חשמלי, אבל אפשר לאפות גם בתבנית אינגליש קייק. הכנת המאפינס קלה מאוד ופשוטה.

אין צורך במערבל חשמלי, מספיקה קערה וכף ומקבלים מאפינס עסיסיים בטעם וניל עם רמיזות קוקוס.

החומרים:(40 יחידות מאפינס קטנות או כדורים במכשיר חשמלי)

80 מ"ל (⅓ כוס) שמן קוקוס במצב נוזלי

200 גרם (1 כוס) סוכר

2 ביצים גדולות

120 מ"ל (½ כוס) מי קוקוס (לא קרם קוקוס אלא המים)

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

210 גר' (½1 כוסות) קמח תמי תופח

לזיגוג סוכר לציפוי:

200 גרם אבקת סוכר

3 כפות מים

או מעטרים בגנאש שוקולד לבן

1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת צמחית

300 גר' (שקית) שוקולד צ'יפס לבן

 

 

אפשר לאפות בתניות מאפינס קטנות
אפשר לאפות בתניות מאפינס קטנות

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מערבבים את השמן והסוכר. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מי הקוקוס, תמצית הווניל ומיץ הלימון.

מוסיפים לסירוגין, תוך טריפה קלה, את הקמח ואת בלילת הביצים לתערובת השמן-סוכר, עד לקבלת עיסת בצק אחידה.

ממלאים שקית זילוף בעיסת הבצק ומזלפים לשקעים בתבנית עד כדי 2/3 מגובהם (אם מכינים במכשיר החשמלי יש למלא את השקעים בתבנית כמעט עד שפתם).

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 170 מעלות במשך 20 דקות עד שקצה סכין חד המוחדר באחת היחידות יוצא נקי ולח מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

להכנת זיגוג לבן- מניחים בקערה את אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב את המים עד קבלת קרם סמיך. טובלים את פני המאפינס (רק כשהם קרים), ומניחים בחזרה בתבנית. משהים לייבוש בטמפרטורת החדר.

להכנת הגנאש הלבן- מביאים לרתיחה את השמנת הצמחית, ויוצקים אותה על השוקולד צ'יפס. מערבבים עד להמסה ומצננים. מקציפים או מזלפים. מעבירים לשקית זילוף מצויד בצנתר משונן ומעטרים את העוגיות.

  • טיפסקל

לשימוש בקמח תמי רב תכליתי (210 גר') יש להוסיף כפית אבקת אפייה ולוותר על מיץ הלימון

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

    • היות ולא ניסתי להשתמש עם קמח מצה או קמח תפוח אדמה לא יודעת איך זה מתנהג באפייה מה שכן את יכולה להחליף את קמח תמי בכל קמח אחר נטול גלוטן בשוק כמו קונדיטור, או כרגיל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here