הכינו את המחבתות. אלו ימים של אור. אור הנרות מהחנוכיות מאיר את הבתים, ובכל יום מתווסף לחנוכייה נר נוסף שהופך אותה ליפה, עשירה וצבעונית יותר.

אלו ימים של מפגשים. מכרים ובני משפחה מארחים ומתארחים ומגישים תקרובת שונה. פעם יופיעו על השולחן סופגניות בשלל ציפויים וקישוטים, כמו תכשיטים טעימים. פעם יהיו אלו מטעמים מלוחים מטוגנים, כמו לביבות ירק בצבעים, שאליהן מצרפים רטבים וציפויים פיקנטיים מיוחדים, שתפקידם להשלים ולחדד את טעמן.

לפעמים משלבים בין המתוק והמלוח, אך על הטיגונים לא מוותרים. נכון שבשנים האחרונות יש מי שבוחר לאפות את הסופגניות והלביבות, אך עם יד על הלב – זה באמת לא אותו הטעם. זה טעים, אבל זה לא מושלם. החלטתי להכין לביבות תפוחי אדמה, הומאז' לעוגיות הזנגולה. יצרתי לביבות שבלול, כשהבצק עשוי מתפוחי אדמה מבושלים, מעוכים לפירה ומתובלים. את עיסת בצק תפוחי האדמה בחרתי לזלף בצורה ספירלית לתוך שמן חם הנתון במחבת בינונית. אחרי טיגון קצר משני הצדדים מקבלים שבלולי לביבות מצוינות. מגישים אותן לצד רוטב, או עם תוספת של עשבי תיבול וירק.

בין אם מדובר בטיגון בשמן עמוק או בטיגון במחבת, בין אם הכנתם מאפה אוורירי מתוק או מלוח, העיקר שיהיה לכם חג שמח, חמים, טעים, נעים ובלי אף מילה על קלוריות.

 

 

לביבות שבלולי תפוחי אדמה

החומרים: (ל-10-8 שבלולים בינוניים)

1/2 1 כוסות תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומעוכים למחית

2 כפות קורנפלור (עמילן תירס) או קמח תפוח אדמה או קמח אורז

1 ביצה L

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

להגשה:

1/2 כוס פרמז'ן, מגורר (להגשה חלבית) או תערובת עשבי תיבול יבשים, מלח גס, לימון חתוך לרבעים או חומץ (פרווה)

אופן ההכנה:

מניחים בקערה בינונית את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.

ממלאים מחבת בינונית בשמן בגובה 3-4 ס"מ. מחממים. מעבירים את עיסת תפוחי האדמה המתובלת לשקית זילוף ללא צנתר. גוזרים את החלק התחתון בהתאם לעובי הזילוף הרצוי.

מזלפים את העיסה בצורת סליל לולייני אל תוך השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. יש לזלף בעדינות ובזהירות ולהקפיד על יד יציבה כדי שהזילוף יהיה אחיד ולא יישבר.

מוציאים את שבלולי תפוחי האדמה המטוגנים מהמחבת ומניחים על נייר סופג. מעבירים למגש ובוזקים מעל את תערובת התבלינים והמלח גס ומגישים עם רבעי לימון או מעט חומץ. להגשה חלבית מפזרים מעל גבינת פרמז'ן.

טיפסקל:

אפשר להעשיר את עיסת תפוחי האדמה עם תערובת של עשבי תיבול או נתחי טונה בשמן.

 

סיגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here