לביבות בטעם מיוחד ואחר

הנה אנו שוב חוגגים את חג השמן ושוב הכל מטוגן. טוב, שולחן החג הרי אינו מושלם

אם לא יככב בו לפחות סוג אחד של לביבות או סופגניות עתירות שמן.

 

לביבות סלק ירוק /מנגולד

חומרים: ל- 14-10 לביבות בינוניות

1 תפוח אדמה בינוני קלוף

1 קישוא בינוני

1 בצל בינוני

5 עלי סלק ירוק (מנגולד)

3 שיני שום כתושות

5 גבעולי כוסברה קצוצים דק

3 כפות קמח כוסמין מלא

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית אגוז מוסקט

2-1 ביצים קטנות

שמן לטיגון

נייר סופג

 

לביבות סלק ירוק -מנגולד
לביבות סלק ירוק -מנגולד

אופן ההכנה:

גוררים במגררת את תפוח האדמה, הקישוא והבצל אל קערה רחבה. סוחטים היטב מהנוזלים. ומניחים בקערה .

חותכים את החלק הירוק של עלי הסלק לרצועות דקות ומוסיפים אל הקערה, מערבבים מוסיפים את שיני השום והכוסברה הקצוצה.

מוסיפים את הקמח, התבלינים וביצה אחת. מערבבים היטב במידת הצורך מוסיפים ביצה נוספת.

מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים בכף מהעיסה ומניחים במחבת. משטחים קלות בעזרת גב הכף ומעצבים ללביבה צורה עגולה.

מקפידים ליצור לביבות שוות בגודלן. מטגנים את הלביבות, עד שיזהיבו יפה משני הצדדים. מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג.

 

  • טיפסקל

אין  להשתמש שוב בשמן  שחומם, מאחר שהוא ספיג טעמים וגם הוא נספג  מהר יותר בעיסה.

לבדיקת חום השמן הניחו כף עץ במרכז המחבת. אם נוצרות בועות מסביבה סימן שהשמן חם.

טגנו את הלביבות עד ששוליהן יזהיבו והן ישתחררו מהצדדים. רק אז הפכו אותן לצד השני.

פשוט,קל וטעים

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here