הביס המושלם

יום העצמאות הפך מזמן ליום המנגלים. הפיקניקים שנערכים ביום העצמאות הם כבר עניין של מסורת. גם מי שלא יוצא לחיק הטבע לא יכול להימנע מהריח ומהעשן הנישאים באוויר ומבשרים:הנפנוף בעיצומו.

הבילוי החביב הזה, עם הזמן הפך את ההכנות למנגל להתמקצעות בנושא, הכול מנסים ללמוד איך להיות מנגליסט מצוין. עם הביקוש לידע בנושא חל שגשוג גם בתחום המיכשור, הכלים, הבשרים ומגוון המתכונים. כיום מוצאים מבחר רחב ומגוון של סוגי מנגלים מהפשוטים ביותר עד למורכבים, אליהם מצורפים ערכות כלים למנגל באיכויות ובגוונים שרק מלראות ולהבין למה הם משמשים זה עושה חשק לרוץ ולקנות בשרים.

אם מדברים על בשרים גם כאן תמצאו שפע של ספרים, חוברות הסבר והדרכה כיצד בוחרים את הבשר הנכון, העוף והפרגית ואיך צריך לנהוג על מנת שהבשר יצא מושלם?

כל שנה מנסים לגוון ולשפר בתחום הטעמים המצפים את סוגי הבשר השונים, בגיוון סוגי הבשרים, סוגי הבשר הטחון וגם מיני ירקות אותם מניחים על האש, אבל העיקר בחג הוא הכנת הבשרים.

מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים

סיפורי בשר

חשוב מאוד לקנות את הבשר ולא משנה איזה נתח ואיזה חלק במקום שאתם סומכים עליו, אטליז, קצב, או רשת מסחרית העיקר שתדעו שאתם משלמים עבוד בשר איכותי. כי טעמו של הבשר יקבע קודם כול מאיכותו.

לבשר כפי שאתם בוודאי יודעים יש טעם נפלא, לכן אנו צריכים רק למקד את טעם הנתח הנבחר, משום כך מומלץ לא לעטוף את הבשר בתיבול מוגזם, ולתת לבשר את המקום הראוי לו תיבול קליל של שמן זית מלח ופלפל יניבו תוצאות נהדרות.

הקפידו שנתחי הבשר לא היו עבים מידי ולא דקים מידי עובי הבשר הרצוי לטעמי ינוע בין 2-3 ס"מ.

אם החלטתם להשרות את הבשרים במשרה (מרנדה), זכרו שטעמי הבשר משתנים ממשרה אחד לרעהו כמו מתערובת תיבול אחת לשנייה.

באופן אישי אני מעדיפה שיפודי עוף, או חלקי עוף לאחר שהושרו במשרה-מרנדה מתאימה. וכן פרגיות או בשר הודו נקבה , ו…דגים אין כמו דג צלוי על גחלים, הכנתו פשוטה וקלה.

כיום כשהכול מקפידים על בריאות וגזרה דקיקה וביום זה הכל חייבים למנגל אז לדעתי דגים על האש הם פיתרון נפלא, ולהשלמת הטעם מטפטפים שמן זית מיץ, לימון ובוזקים מלח ופלפל שחור או אז מקבלים מעדן ממש!

בחרתי לחלק את שלל העצות, ההדרכות והטיפים לצלייה נכונה וטובה לשלוש קבוצות נושא:

  • טיפסקל לצלייה חכמה

* אל תשכחו למרוח את רשת הצלייה ואת השיפודים בשמן.ואם משתמשים בשיפודי עץ רצוי להשרות אותם במים כעשרים דקות, (הם סופגים מים ואז אינם נשרפים) על מנת למנוע את חריכתם.

* חשוב מאוד לרפד את תחתית מיכל הגחלים ברדיד אלומיניום עבה, כשהצד המבריק פונה כלפי מעלה. כך החום אינו מתפזר, וגם יהיה קל יותר לנקות את המתקן בגמר השימוש. במתקן עם נקבים יש לחורר גם את הרדיד.

* יש להקפיד לבחור את הגחלים בגוון אפרפר כלומר קצת אפור ומעט לבן .

קודם לצלייה הרשת צריכה להיות חמה מאוד רצוי לוהטת .

* לפני הנחת נתחי הבשר לצלייה נגבו את הרוטב ותוך כדי הצלייה הברישו את הנתחים בנוזלי המשרה.

על-האש
  • טיפסקל לתיבול ,טעם ומראה

* מנסיוני, הטוב ביותר הוא לתבל היטב חזה עוף או פרגיות יום או יום יומיים לפני ולשמור בכלי סגור במקרר. מניחים על גחלים לוחשות.הבשר,לטעמי עדין וטוב יותר בצורה כזו.

* הבשר המונח על האש יקבל ניחוחות וטעמים מיוחדים אם תניחו על הגחלים מספר ענפי רוזמרין ואו ענפי קורנית .

* למען הגיוון כדאי להכין קוביות מירקות שונים,כמו בצלים,עגבניות,פטריות וכד' ולשלבן בין קוביות הבשר או הקבונים.

* לגיוון וחן – אם אתם מכינים קבבונים או קציצות אפשר לכרוך את הבשר על מקלות קינמון בדומה ל- "סוכרייה על מקל". הקציצה מקבלת ניחוח מהקינמון וההגשה היא מיוחדת.

* להרטבת המזון בשמן או במשרה בשעת הצלייה רצוי להשתמש במברשת סיבים טבעיים.

* במידה והחלטת להכין מרינדות (משרים) שונות, הכינו אותן לפחות יום קודם והשרו בהם את הבשרים (כל סוג הרצוי לכם), רק אל תטביעו את הנתחים. נוזלי המרינדה צריכים להיות רדודים, ומדי פעם יש להפוך את נתחי הבשר.

  • טיפסקל לתוספת מושלמת לצד הבשר

* את הסלטים הטריים חיתכו דק מאוד, ואת התיבולים ערבבו רק לפני ההגשה. לכן הכינו את הרוטב בצנצנת נפרדת ורק עם ההגשה צקו על הסלט.

* הכינו תוספת פחממית אחת או שתיים תוספת העושה שימוש במבחר עשבי תיבול וירקות. כמו אורז עדשים ועשבי תיבול, קינואה עם פירות מיובשים ועוד.

* אפשר להכין מראש תפוחי אדמה אפויים . תפוחי אדמה שלמים מתובלים ועטופים ברדידי אלומיניום אפויים אותם מניחים על רשת הצלייה לחימום.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here