כבוד לתוספת

על אף חשיבותם התזונתית, הירקות הטריים והמבושלים אינם מקבלים בארוחה ביטוי מספיק.

מתכון החציל והבטטה המענגים על הגריל עשוי לשנות אצלכם את המצב

ידוע לכל עד כמה חשוב לשלב בארוחות שלנו ירקות טריים ומבושלים, וכמהכדאי לשלב בה ירקות  במגוון מרקמים, צבעים וטעמים מעניינים.

על הדרך רצוי גם לעצב ולחתוך את הירקות בצורה מעניינת כדי שהילדים יתפתו להושיט את היד וגם לפתוח את הפה.

אבל לא פעם אנו מתעצלים להכין את הסלט או את הירק הנדרש, וכך יוצא שאיננו צורכים אותם תדיר. גם כשנערכים לארוחות חג או לאירוח משפחתי,

אנו בדרך כלל שמים דגש על המנה העיקרית או האחרונה, משקיעים בהם עניין ומחשבה עמוקה,

ומשום מה לא מייחסים חשיבות רבה להתאמת המנות הנלוות לארוחה, -בעיקר ירקות טריים ומבושלים.

סלטים  ותוספות של ירקות טריים ומבושלים הם מבחינתי פינוק אמיתי בכל ארוחה. אני משתדלת לשמור על מתכונים מהירי הכנה ופשוטים,

כאלה שגם משמחים בצבעוניותם הנהדרת. חלק חשוב מה"טעם" בעניין זה הוא צורת ההגשה – המנות חייבות להיות נאות ומושכות את העין.

אפשר גם לשלב בהם מעט קטניות (או תוספות אחרות) וכך להפוך אותן למנות ירק  המוגשות בדרך לא שגרתית, שהופכות כל סלט,  גם הפשוט ביותר, למנה בלתי נשכחת.

אחרי החיתוך מגיע התיבול, והוא צריך להיות עדין ולא דומיננטי, מחבק ומדגיש את טעם הירק. תפקידו הנוסף הוא לשוות לירק מראה מושך ומעניין.

לפעמים, כשאני ממהרת, הבחירה שלי היא להשאיר את הירק  שלם, לצוות אליו עשבי תיבול מעניינים, לעטוף אותו בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום,

ולהניח על להבה גלויה או לצלות בגריל בתנור. באותה הדרך אפשר להכניס את הירקות שלמים בכלי חסין אש אל המיקרוגל ולאפות בעוצמה

מריבית  במשך  שבע דקות. כל שנשאר הוא לחתוך, לתבל ולהגיש.

לחציל:

1 חציל גדול, עם הקליפה

מעט שמן זית

2 שיני שום, קצוצות

מיץ מ-1 לימון

2 כפות טחינה ירוקה

מלח גס ופלפל, לפי הטעם

לבטטה:

1 בטטה גדולה, עם הקליפה

מעט שמן זית

2 ענפי רוזמרין (או טימין)

מלח גס ופלפל, לפי הטעם

החציל:

צולים את החציל בגריל או על להבה פתוחה עד ריכוך. מניחים בכלי הגשה, ובעזרת בסכין חדה חוצים אותו לאורך.

בוזקים מעל את שאר החומרים ומגישים חם.

הבטטה:

מניחים את הבטטה על נייר אלומיניום, מזלפים מעט שמן זית, מניחים ענפי רוזמרין ובוזקים מלח ופלפל.

סוגרים היטב את הנייר וצולים בגריל או על להבה פתוחה עד ריכוך. מגישים חם.

  • טיפסקל

בבישול ירקות – כדי לא לבשל את הירקות יתר על המידה ולהפוך אותם לרכים ודייסתיים,

הקפידו על זמני בישול מדויקים והשגיחו עליהם תוך כדי בישול.

איזון נכון בתיבול – שמרו על הטעם הטבעי של הירקות ואל תכסו אותו לחלוטין, כךתשדרגו את הטעם באופן מינורי.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here